Academy for Integrative Medicine

Webinars / Special events

AIM-AVIG Congres

17 januari 2024
Webinar: "De rol van het cholesterol bij ontstekingen van de vaatwand" 
​Prof. Dr. Frits Muskiet

Cholesterol wordt nog steeds gezien als de belangrijkste veroorzaker van atherosclerotische hart- en vaatziekten. In deze webinar legt em. prof. Frits Muskiet uit dat deze stof hierbij een onbetwistbare rol speelt, maar niet als veroorzaker. Hij gaat in op chronische lage graad inflammatie als primaire oorzaak en wat daaraan te doen is.
AIM-AVIG Congres

24 januari 2024
​Webinar:   "Introductie in de Ayurvedische leefstijl" 

door Laura Fleur en Drs. Astrid Vester

Tijdens dit webinar leert de deelnemer wat leven volgens de basisprincipes van de Ayurveda inhoudt. De deelnemer krijgt handvatten aangereikt om op basis van de seizoensgebonden en individuele disbalans een passend voedings- en leefstijl advies te geven.

AIM-AVIG Congres

7 februari 2024
Webinar:  "Plantaardige voeding"

​Drs. Valentine Dilisse

Tijdens dit webinar leert de deelnemer wat onbewerkte plantaardige voeding inhoudt en wat de wetenschappelijke literatuur zegt over de invloed van plantaardige voeding op (chronische) ziekten zoals onder meer hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, ontstekingsziekten van de darm, reumatische aandoeningen en hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. De deelnemer krijgt handvatten aangereikt om een dergelijk eetpatroon te integreren in het eigen leven en dat van hun patiënten. Bovendien krijgt de deelnemend arts informatie over welke tekorten op kunnen treden en hoe zij deze kunnen voorkomen.

AIM-AVIG Congres

15 mei 2024
​Webinar:   "Het openen van een eigen integrale praktijk"

​Dr. Ellen Rouwet

Tijdens deze nascholing neemt de deelnemer kennis van

AIM-AVIG Congres

17 juni 2024
Webinar "Integrale geneeskunde in het ziekenhuis"

Dr. Eva Noorda