Academy for Integrative Medicine

Organisatie

Bestuur

Het bestuur is statutair eindverantwoordelijke voor de AIM en is divers samengesteld uit medisch specialisten en bestuurders met een zorg-

economische achtergrond.

Adviesraad

Het academisch niveau van het curriculum wordt gewaarborgd door de adviesraad. De adviesraad is samengesteld uit hoogleraren en wetenschappers van naam die de AIM inhoudelijk, gevraagd en ongevraagd, van advies voorzien.

Onderwijscommissie

Binnen de AIM is de onderwijscommissie verantwoordelijk voor de invulling van het onderwijs. De onderwijscommissie zorgt voor de inhoudelijke voorbereiding van het onderwijs en wordt daarbij ondersteund door de verschillende jaarcoördinatoren.

Jaarcoördinatoren

De jaarcoördinatoren zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke uitvoering van het opleidingsjaar. Zij zijn meestal als dagvoorzitter aanwezig tijdens de blokken en onderhouden contacten met docenten en studenten. Ze werken samen met uiteenlopende disciplines binnen het reguliere en complementaire veld.

Mentoren

Sinds kort bieden we binnen de tweejarige AIM opleiding een geïntegreerd persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan. Binnen dit programma krijgen de studenten niet alleen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot integrative coach, maar krijgen ze ook vaardigheden aangereikt om de theorie van integrative medicine succesvol in de praktijk te gaan brengen.

Docenten

Aan de AIM zijn docenten verbonden vanuit verschillende disciplines en vakgebieden die gerelateerd zijn aan de Integrative Medicine.